De betere HBO Max-titels om direct te streamen

Erg geduldig heb ik niet gewacht op de lancering van HBO Max in Nederland. Ik geloof dat ik iedere nieuwsbrief van 2021 wel een keer ‘waar blijft HBO Max nou?’ heb geroepen. Er kwamen iedere keer ook zoveel veelbelovende titels in Amerika uit die wij hier op geen enkel mogelijke (legale) manier konden bekijken. Frustrerend was het.

Of dit laatste nu echt is opgelost, weet ik niet. Want zelfs mét de lancering van HBO Max in Nederland (hoera! eindelijk!) liggen de rechten van sommige series in Europa nog steeds ergens anders dan in de VS – vandaar dat bijvoorbeeld Station Eleven, een HBO Max Original, nu toch bij Ziggo te zien is.

Maar dat neemt niet weg dat de bibliotheek erg indrukwekkend is. Alle HBO-klassiekers (en dat zijn er best heel veel), plús heel veel nieuwe Max-titels.

De geweldige Jean Smart in Hacks.

Dat HBO Max de Friends-reünie, de nieuwe SATC-serie And Just Like ThatThe Gilded Age (de nieuwe van Downton Abbeys Julian Fellowes (erg vermakelijk trouwens)), Peacemaker en een GoT-prequel heeft, hoef ik je vast niet te vertellen. Maar er zijn heel veel minder voor de hand liggende titels – die niet allemaal op de openingspagina gepromoot worden – waar ik al tijden enorm naar uitkeek.

  • Bijvoorbeeld Hacks, met de geweldige Jean Smart (Mare of Easttown) als legendarische stand-up comedian die wordt gedwongen samen te werken met een veel jongere schrijver (100 procent score op Rotten Tomatoes).
  • En Somebody Somewhere, een comedy over een vrouw die teruggaat naar haar geboorteplaats in Kansas en volgens alle reviews die ik heb gelezen hartverwarmend is.
  • Ook het tweede seizoen van The Righteous Gemstones, een comedy met John Goodman over een familie van tv-evangelisten van een megakerk, schijnt echt enorm grappig te zijn.
  • En de documentaireserie How To With John Wilson, waarin documentairemaker Wilson de gewone levens van New Yorkers op straat filmt, moet geweldig zijn.
  • Landscapers, een miniserie met Olivia Coleman over een ogenschijnlijk doodnormaal Britse echtpaar waarbij twee lichamen begraven in de achtertuin worden gevonden, gaat ook op de kijklijst.
  • Ik zag ergens dat het nieuwe Our Flag Means Death werd omschreven als een What We Do In The Shadows maar dan met piraten. Niet gek, aangezien ook bij deze comedyserie Taika Waititi betrokken is. Veelbelovend dus.
  • The Flight Attendant, over een stewardess die een knappe man oppikt die de volgende ochtend dood in haar bed ligt, met Kaley Cuoco (en Michiel Huisman), was de eerste Max Original die flink wat buzz begon te genereren.
  • En Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, een dramaserie van Adam McKay over het succes van de Los Angeles Lakers in de jaren ‘80, is net van start gegaan en schijnt flink flashy te zijn.

HBO Max pompt er in redelijk hoog tempo nieuwe titels uit, dus wordt vervolgd. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe releases? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief:

<<< abonneer je hier op I Like To Watch >>>