Er komen absurd veel series uit in april

Aflevering 24 van mijn tweemaandelijkse nieuwsbrief I Like To Watch over televisieseries

<<< abonneer je hier op I Like To Watch >>>

Beste lezer,

Toen ik eerder deze week mijn artikel over Apple TV+’s nieuwste serie Slow Horses inleverde bij de eindredacteur van de VPRO Gids, mailde hij terug dat het hem een leuke serie leek, maar dat hij waarschijnlijk niet zou gaan kijken: ‘Ik heb al abonnementen op vier streamingdiensten, dus tijd en geld zijn op’, schreef hij. Ik heb hem nog teruggemaild dat alleen Slow Horses al een goede reden is om een abonnement op Apple TV+ te nemen, maar ik vermoed dat het hem niet zal overtuigen. Er zijn op het moment gewoon te veel series om allemaal te kijken. En de komende maand wordt het alleen maar erger.

Een (onvolledige) greep uit de titels die in april uitkomen: Julia over het leven van kok Julia Child, het hierboven genoemde, erg leuke Slow HorsesRoar een anthologyserie van de makers van Glow met o.a. Nicole Kidman en Issa Rae, Anatomy of a Scandal met Rupert Friend en Sienna Miller, Shining Girls een thriller met Elizabeth Moss, Outer Range een soort bovennatuurlijke cowboyserie met Josh Brolin en We Own This City waarvoor The Wire’s David Simon terugkeert naar Baltimore. Dan komen er nieuwe seizoenen van Russian Doll, The Flight AttendantBarryOzark, en natuurlijk Better Call Saul. En worden in de VS ook nog eens het veelbelovende The Man Who Fell To Earth en Gaslit (met Julia Roberts en Sean Penn) gereleased.

Dat komt allemaal bovenop de hele HBO Max bibliotheek die we allemaal nog moeten doorspitten, de geweldige Apple TV+ series Severance en Pachinko waarvan wekelijks nieuwe afleveringen te zien zijn én Moon Knight de Marvel-serie met Oscar Isaac die deze week van start ging bij Disney+.

Om al deze series te kijken heb je minstens vijf streamingdiensten nodig, en uren tijd. Zelfs ik weet niet zo goed hoe ik het ga doen, en ik kijk televisie voor mijn werk.

In de tweede editie van I Like To Watch van ruim één jaar geleden vroeg ik me af of de televisieseries op zouden raken. De pandemie legde op dat moment constant opnames stil of stelde ze eindeloos uit. Maar de gevreesde seriedroogte is er nooit gekomen en nu zitten we dus in iets dat je bijna overvloed kunt noemen.

Ik vermoed dat de absurde hoeveelheid nieuwe releases in april alsnog het gevolg van de pandemie zijn. Titels die al eerder moesten uitkomen, liepen vertraging op waardoor alles nu in één keer wordt uitgebracht. En dat we het afgelopen jaar nooit echt zonder nieuwe series hebben gezeten, is te danken aan de enorme hoeveelheid aanbieders. Al die nieuwe streamers die er bergen geld tegenaan gooien om hun bibliotheek te vullen, daar kon zelfs geen pandemie tegenop.

Of al die streamers en al die series uiteindelijk de kwaliteit van ons geliefde medium ten goede gaan komen, is een vraag voor een latere nieuwsbrief. Op dit moment moeten we blij zijn met de rijkdom die we hebben. En heel veel uren op de bank doorbrengen. Het is maar goed dat de lente zich weer even heeft teruggetrokken.

Veel kijkplezier!

Anke

Lees de rest van de nieuwsbrief hier >