Welke series gaat President Biden ons brengen?

Plus de series die je nu alvast moet kijken

Aflevering 1 van mijn tweemaandelijkse nieuwsbrief I Like To Watch over televisieseries

<<< abonneer je hier op I Like To Watch >>>

Beste lezer,

Weet je nog hoe VEEP in het Obama-tijdperk een hilarische persiflage was op ronduit falende politici in Washington met maar één punt op de agenda, namelijk eigen gewin? En hoe diezelfde serie een paar jaar later opeens was ingehaald door de werkelijkheid en dat zelfs de makers aangaven dat ze niet meer wisten hoe ze de show absurder moesten maken dan Het Witte Huis van dat moment?

Wie de president van Amerika is, drukt een enorme stempel op de Amerikaanse series die wij krijgen voorgeschoteld. Zonder Obama, geen VEEP. Zonder Clinton geen The West Wing. En zonder Bush (de tweede) geen The Wire. (Rolling Stone maakte een mooi lijstje. ) Al was het misschien nog nooit zo duidelijk als de afgelopen vier jaar. Want zonder de kersverse oud-president hadden we The Handmaid’s Tale niet gehad, en ook geen Watchmen of When They See Us. Daarnaast besloten opvallend veel series de kijker juist ver van de dagelijkse shitshow in D.C. te halen, letterlijk, door ons mee te nemen. De ruimte in of naar een ver, ver verleden. Alles behalve de werkelijkheid dus.

Betekent dit dat we met President Biden teruggaan naar simpelere tijden?

Waarschijnlijk niet. Er is zoveel blootgelegd in Amerika, dat zal voorlopig nog wel even doorwerken. Een serie als The West Wing, waarin politici van beide kanten werden neergezet als nobele mensen die het beste voorhebben met hun land, kan op het moment echt niet. Misschien wel nooit meer. Daarnaast zitten we nog steeds met de pandemie die opnames stillegt en series voortijdig cancelt.

Toch zal ook Biden een stempel gaan drukken op wat wij straks kijken. En ik vermoed ergens Vice-President Harris, nadat ze maar liefst drie glazen plafonds heeft doorbroken afgelopen woensdag, misschien nog wel meer dan haar baas. Nu nog even afwachten wat die stempel precies gaat zijn.   

Tot die tijd, tip ik je hieronder graag een paar series die je nu al kunt kijken.

Veel kijkplezier,

Anke

Lees de serie-tips op I Like To Watch, en abonneer je hier op de nieuwsbrief >